2011-02-15 13:25:32

STRUČNI POSJET - DALMESSO

Učenici 4.e razreda sanitarnog smjera na Valentinovo posjetili su postrojenje za preradu i konzerviranje mesa na Klisu -  Dalmesso u sklopu nastavnog predmeta Tehnologija namirnica, a u pratnji stručnih nastavnica T.Carić i N. Petrovski.

 

Kako pogon funkcionira u tehnološkom i zdravstveno sanitarnom smislu, stručno je objasnila dipl.ing. Cmilja Barić koja nas je provela kroz sve faze proizvodnje. Vidjeli smo hladnjače za čuvanje mesa, salamurenje, injektiranje, sušenje i sušnice, umješavanje kobasica te punjenje, sortiranje, vakumiranje, deklariranje..

Putovanje kroz Dalmesso završilo je slasnim domjenkom u kantini, gdje su učenici uz dobar zalogaj zaključili da su organoleptička svojstva proizvoda odlična! Puno hvala gđa. Cmiljo!

Dipl.ing.Tea Carić, nastavnica Higijene i tehnologije namirnica


Zdravstvena škola Split