preskoči na sadržaj

Zdravstvena škola Split

Login
NASTAVA NA DALJINU

E - DNEVNIK



Office 365

EDIT code school

BRINI O SEBI!

 




 

RAZGLEDNICA IZ VUKOVARA


CRVENI KRIŽ

e-Škole EDUKACIJA


EMA


 

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

MATURANTI

e-Škola

Pitaj ne skitaj

mladi-za-mlade2

 

Anketa
Što misliš o uvođenju e-Dnevnika u nastavu?





Forum
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Novosti iz CARNeta
PISARNICA/REFERADA

RADNO VRIJEME SA STRANKAMA 

  RADNIM DANOM
 
od 11:00 do 15:00 sati
 
Stranke se sa svojim zahtjevima trebaju prvo obratiti na e-mail
 split@zdravstvenaskola.hr
 
IZDAVANJE POTVRDA

Učenici i roditelji, mogu kroz e-Dnevnik ispisati potvrdu u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u školu i razred, odnosno da ima status redovitog učenika.

 

H N K

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 10. 2009.

Ukupno: 5396513
Ovaj mjesec: 9528
Ovaj tjedan: 1479
Danas: 311
GKM

GRADSKO KAZALIŠTE MLADIH 

Gradska knjižnica

Vrijeme u Splitu

InfoZona

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Terenska nastava farmaceuta
Autor: Mirjana Gaćina Bilin, 22. 11. 2015.

Pretprošli četvrtak su učenici IVe i f razreda farmaceutskog smjera sa profesoricama Sanjom Roje i Teom Carić bili na stručnom izletu u sklopu vježbi iz dvaju predmeta: Botanika s farmakognozijom i Kemija prehrane.

Prvo smo u Primoštenu Burnjom u Poljoprivrednoj zadruzi saznali od ljubazne tehnologice čemu služe madraci na napuhavanje u bazenima s kiselim kupusom i zašto grupa Slovenaca već 10 godina dolazi baš tu po kiseli kupus.

.... više o izletu pod opširnije

Sanja Roje


 


Zatim smo razgledali i uljaru u kojoj se proizvodi maslinovo ulje. Saznali smo razliku između moderne prerade u roku 48 sati i klasične gdje sam masline drže u vodi te kakav je sastav i djelovanje tako dobivenih ulja.


Potom smo u Vodicama u vinariji Birin vidjeli proizvodnju vrhunskih vina sorte babić , maraština i debit te saznali između ostalog zašto su pluteni čepovi toliko važni u pakiranju vina i zašto je institut koji se bavi kontrolom čepova jako dobro plaćen. Uz ljubaznog enologa malo smo i omirisali mlado vino koje tek vrije i već po mirisu spoznali zašto će se služiti samo u najboljim restoranima uz jela najboljih "chefova".  Nije čudo da se vino nekad prodavalo u ljekarnama uz deklariran sastav!


Nakon stručnog dijela izleta slijedio je šećer na kraju: posjet obnovljenoj tvrđavi sv. Mihovila odakle puca prekrasan pogled na cijeli šibenski arhipelag i stari grad i gdje se nalazi najljepša pozornica na otvorenom u našoj zemlji, a i šire.

Sve u svemu, prekrasno iskustvo, jedino nam je dan bio prekratak za sve vidjeti što nas je zanimalo.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju